måndag 13 mars 2017

HelgstickningHoppas att ni alla har haft en fin helg. Jag har varvat plugg med att sticka små vantar. Jag har tänkt göra ett matchande litet set, med kofta, sparkbyxor, vantar, mössa och sockar - allt av garn jag redan har hemma. 


Mönstret till vantarna kommer från boken Babystickning på stickor 3, men istället för beskrivningens flätmönster har jag gjort en liten spetsbård, som ska matcha hålmönstret på koftan och sparkbyxorna.


Även en mössa har jag fått färdig. Beskrivningen kommer från samma bok, men också med spetsmönstret i stället för flätor. Blev himla nöjd faktiskt.


Det är ju svårt att få en storleksuppfattning så här på bild, men i jämförelse med storleken på koftan och sparkbyxorna tycker jag att mössan ser lite stor ut, så jag har börjat om med en likadan i mindre storlek. Det ju kul om alla plagg i setet faktiskt också kan vara lagom samtidigt..


Så här blev vantarna. Ser fram emot att visa hela ensemblen sen, när nya mössan är färdig och jag har stickat små sockor också.  

3 kommentarer:

Sofie sa...

Åg, vilket fint litet sett! Så mysigt att sticka till bebisar. Och så snabbt det går! ;) Tyvärr har jag inga bebisar i min närhet att sticka till... Men det borde kanske inte hindra en?

Nyster sa...

Tack Sofie! Jag tycker inte att det ska hindra dig - jag själv tänker att en förr eller senare får en bebis i sin närhet på det ena eller det andra sättet :) Och det finns ju så mycket gulliga och snabbstickade mönster att ge sig hän åt!

Alicia sa...

Ojne vojne så fint! Jag vill ha ett matchande set i min storlek, haha! Älskar spetsbården, det gjorde du bra :)