måndag 20 juli 2015

Gubben i månenAtt hitta ett mönster på en halvmåne till babymobilen visade sig vara lättare sagt än gjort. I går fick jag lov att försöka experimentera fram en själv. Och det gick! Känner mig mycket stolt :)


Har gjort några stjärnor också. Enligt mönstret skulle två stycken stjärnor virkas med dubbelt garn och sedan sys ihop. Det är den större stjärnan på bilden. Jag tyckte att det blev lite klumpigt, så testade att göra likadant men med enkelt garn i stället. Det blev bättre, så jag kommer virka ett par sådana till. Sedan är alla delar till mobilen klara! Fasar lite för monteringen... Mer om det i kommande inlägg. Tänkte också lägga ut mönstret till månen framöver.

3 kommentarer:

Ann-Christin Östlund sa...

Hej!
Du har gjort en superfin mobil
Håller själv på med en, men får inte till månen. Du skriver att du kanske skulle lägga ut ditt mönster men hittar det inte.
Har du möjlighet att skicka det till mig, vore jag väldigt tacksam.
Snart farmor
Hälsningar A-C

Nyster sa...

Hej Ann-Christin! Tack, vad roligt att du tyckte om mobilen och månen. Jag har letat efter mönstret, men hittar det tyvärr inte! Jag minns att jag tänkte att jag skulle virka en ny måne (eller kanske en nymåne?..) för att dubbelkolla att mönstret stämde, men det blev aldrig av, och nu tycks mönstret ha gått upp i rök. Jag fortsätter att leta och lägger ut det på bloggen om jag hittar det! Om du vill, kan du skriva din mailadress här, så skickar jag mönstret om det dyker upp. Det enda jag minns är att jag började med nästippen, virkade som en kon och sedan började öka för själva "kroppen". Men det är ju lättare sagt än gjort, nu när jag inte minns exakt hur jag gjorde...

Hoppas att mönstret kommer fram, skulle själv vilja ha det :)
Grattis till det stundande barnbarnet!

Ann-Christin Östlund sa...

Tack för att du letade!