måndag 4 januari 2016

KnappknapphetMin julstickning blev en nyårs- och några dagar efter det-stickning, men nu är den klar. Hittade miljömärkta kokosknappar med regndroppar på och tyckte att det passade himla bra med regnbågstemat, men tyvärr har företaget julstängt till i övermorgon, så det dröjer väl ytterligare några dagar innan knapparna levereras. Kommer vänta med att tvätta koftan tills jag sytt fast knapparna; själva knapphålskanten blev lite sned och jag hoppas på att kunna dra den till rätt form när knapparna sitter i och koftan är fuktig. När koftan är helt klar, kommer jag skriva ett mer fullständigt inlägg om alla nördiga detaljer :)


Medan jag väntar på knapparna ska jag sticka en likadan kofta i större storlek, men med svart som botten- och kantfärg. Blir spännande att se hur koftan kommer se ut då; säkert blir uttrycket ett helt annat än i vitt.


Fördelen med att sticka två likadana koftor så tätt efter varandra, är förstås att jag kan göra ändringar där jag tycker att det behövs. Till exempel upptäckte jag halvvägs in i stickningen, att jag kunde ha lyft maskorna annorlunda vid vändningarna, och på så vis undvikit de vita "prickarna" som nu bildats. Men hellre än att byta teknik mitt i, eller repa upp och börja om, valde jag att göra likadant hela vägen och se det som en fullständigt medveten detalj... 

4 kommentarer:

Lillbatting sa...

Men du skojar, vilken fin kofta!

Nyster sa...

Åh, tack! :) Ja, den blir nog bra, är lite nervös att knappkanten blev för lös bara, men ska nog ordna sig under blockning!

mc-chick sa...

Så himla fin!

mc-chick sa...

Dessutom! Skitjobbigt att du länkade till den där sidan med ekotyger och såna otäcka grejer! GAH! <3