tisdag 9 februari 2016

Garter Ear Flap Hat


På tal om restgarnsprojekt och rätstickning! Inspirerad av Clara stickar och Maria Carlander ville jag testa att sticka mössan Garter Ear Flap Hat, som har lovordats för sin exceptionella passform och generella awesomeness. Jag använde dubbel tråd av Garnstudios Alpaca, och stickor 4,5. Supertjockt för mig, som brukar sticka med högst 2,5! Och snabbt gick det; två Sagan om Ringenfilmer senare, så var mössorna klara.


Mönstret är gratis och hittas här. Det är enkelt att följa, och smart i sin konstruktion. Plus, tofsar! What's not to like? 


Den gröna mössan skulle bli en present till en kompis barn, som nyss blivit nio månader. Jag stickade storlek "toddler", som efter en provning var på gränsen till för liten. Dessutom uppvisade barnet i fråga en alldeles utmärkt mössryckarförmåga, så jag fick ta hem mössan igen och slynga ett par knytband. Jag passade också på att tvätta mössan igen, och töja den lite. Vore ju kul om den kom till användning längre än de tre minuter det lär ta för barnet att växa ur den...


Min yngsta systerdotter ska få den grå varianten. Hon är bara tre månader, så det kanske inte kommer behövas några knytsnören än på ett tag, i alla fall. 


Mössan till kompisens barn överlämnade jag tillsammans med den här fina tallriken, som jag hittade på Myrorna, och som bara råkade ha hennes namn på. Flax!

2 kommentarer:

Lillbatting sa...

Vet du om det var en handmålad tallrik du hade lyckan att råka springa på? Jag har ett kusinbarn som heter samma sak. :)

Den där berömda mössan måste jag prova att sticka någon gång. Det verkar vara så många som tycker att den är helt fantastisk. Mössornas mössa.

Nyster sa...

Hm, det skulle jag förstås ha kollat närmare innan jag lämnade bort den! Jag har för mig att den hade någon sorts stämpel i botten, men den kan nog mycket väl ha varit handmålad, nu när du säger det. Håller tummarna för att du också får loppislycka och hittar en likadan :)

Ja precis, den har ju höjts till skyarna både till höger och vänster. Och visst, den är ju gullig, men framför allt hoppas jag att passformen är bra. Om inte annat är det ju kul att ibland göra något snabbstickat!