måndag 25 april 2016

En liten tröja


Började på en ny tröja häromdagen. Nu har jag bara ena ärmen kvar.


Försöker sticka upp det här helt enorma restgarnsnystanet som jag hade hemma.


April, april, tröjan är i själva verket pytteliten! Jag har tänkt göra en vårfin krans att hänga på ytterdörren, och kände ett omåttligt behov av att dekorera den med stickning i miniatyr. För nog är det något visst med sånt som är ovanligt litet? Jag blev inspirerad av Monthly Makers månadsutmaning i mars, med just miniatyrtema. Har inte kunnat släppa tanken på pyttestickningar sedan dess, och ville egentligen göra klart kransen till deras nuvarande utmaning med tema våren, men jag skriver hemtenta i etnologi just nu, så kommer tyvärr inte att hinna innan deadline. Men hela syftet med utmaningarna är inspireras till att skapa och vara kreativ, så jag knåpar på för mig själv och myser! 

Förra året gjorde jag en höstkrans av löv och en julkrans av plåt. Himla kul projekt! Lite lagom stort format och ett bra tillfälle att kanske testa material som en inte använder vanligtvis. Nu har jag ju dock gått back till mina basics, men det är förstås inte fel det heller :)

6 kommentarer:

Borgmästaren sa...

Så kul att du spinner vidare på det. Tror det blir jättefint med miniatyrsaker på krans. Men är det inte i pilligaste laget att sticka så smått? Väldigt gulligt i alla fall.

Nyster sa...

Tack! Jo ganska pilligt, men inte ogörligt faktiskt! Ska kanske försöka mig på vantar sen, och DÅ kan vi nog snacka om pilligt, med tummarna och allt :)

Ruth | HungryHeart.se sa...

Men gud vad gullig och liten!!! <3 Jätteroligt att du blivit inspirerad av Monthly Makers också. =) Bara så att du vet, så finns det inget krav på att man måste hinna klart med sitt alster innan deadline. Det går hur bra som helst att bidra med något som är inspirerat av temat, påbörjat och lite halvfärdigt. <3

Nyster sa...

Tack!! Åh, det var bra att veta! Jag ska komma ihåg det till nästa tema - och jobba på att inte tänka att det måste vara "perfekt" och färdigt. Det vore nog bra för min kreativa process! :)

aliciasivert sa...

Detta är verkligen ljuvligt! Jag blir så glad att jag fnittrar! Jag vill göra precis samma sak av exakt allt mitt garn!

Nyster sa...

Haha, tack! Och eller hur, möjligheterna är ju oändliga. Och tänk så långt ens restgarnslager räcker när en stickar så pyttigt :)