tisdag 26 april 2016

En liten blåbärsmössa


Jag har blivit inbjuden till kalas, för att fira en liten Iris som fyller 1 år i maj, så häromveckan svängde jag ihop en blåbärsmössa i present.


Bomullsgarnet hade jag hemma, det är Jasmine 8/4 från Kinna. Jag har utgått från ett mönster från YlloTyll.


Ofta mönstras bärmössor med prickar i en avvikande färg, men till blåbärsmössorna brukar jag strunta i det. Jag har ofta svårt att få flotteringarna lagom långa, och när det kommer till bomullsgarn upplever jag att det syns på framsidan när garnerna snos om varandra på avigsidan. Dessutom blir mössan lite stretchigare utan prickar och går därmed att använda längre. Och ska man vara noga, är ju blåbär faktiskt inte prickiga.. Win win på alla vis!


Jag hade egentligen velat fota mössan utomhus, i nån vårblommig skogsbacke, men här i Uppsala börjar det hagla/snöa/regna stup i kvarten så det har inte varit så lockande att gå ut. Men nu fick jag ju en bra anledning att bläddra lite i mina gamla sagoböcker i stället. Inte fy skam.

2 kommentarer:

Ruth | HungryHeart.se sa...

SÅÅÅÅ fin!!! Vilken underbar present att få! Och jag kan liksom inte riktigt fatta att du "svänger ihop" en mössa bara så där. Mig hade det typ tagit tre månader att göra. ;-)

Nyster sa...

Åh, tack snälla! <3 Haha, allt har ju med vana att göra - själv är jag fortfarande superimpad av det underbara bröllopskortet du gjorde! Jag hade bara fått lim överallt, och till slut åstadkommit en liten ihopskrynklad boll! :)