tisdag 19 april 2016

Instickade hörlurar till den ömma modern


På tal om en gammal bekant; nu kommer jag dragande med mina instickade hörlurar nu igen... Jag påbörjade dem i påskas, men upptäckte när jag nått mitten av sladden, att den började gå sönder i ena änden, så det var inte stor idé att sticka vidare.


Som tur var hade jag ett extra par hemma och idag kunde jag överraska mamma med ett par sprillans nyinstickade lurar.


När jag stickade in ett par till mig själv tidigare i år, valde jag ett alpackagarn i en härlig gul färg. Garnet i kombination med min vinterjacka i ylleblandning visade sig dock ge upphov till någon slags elektrostatisk reaktion, så att det nu och då sprakar lite lätt i öronen. Inte jättetrevligt. Till mammas hörlurar använde jag därför ett bomullsgarn, Jasmin 8/4, som jag hade hemma. Det blev inte helt jämnt och snyggt, men rätar kanske till sig med tiden, och är ju i alla fall bättre än sprak i öronen. 

Liksom tidigare använde jag den här instruktionsvideon som beskrivning.

6 kommentarer:

Ruth | HungryHeart.se sa...

Jag är så himla imponerad över att du kan sticka så smått och hålla reda på alla garntåtar, sladdar, hårslingor och annat som jag tveklöst hade snott ihop till en enda stor röra om jag hade försökt mig på det där. Superfint!!

Nyster sa...

Haha men åh, tack! Hemligheten i det här fallet var uppsatt hår och gummisnoddar runt alla slängande sladdar :) Det händer dock ofta att det följer med hårstrån i mina stickningar, men jag väljer att tycka att det är lite fint att få med en faktisk del av mig själv, haha. Som en lucky charm eller så! Är SÅ kär i mobilen som du lade ut idag, som jag skrev till dig på instagram. Kommer ej över hur fin den är!!

Linnéa sa...

Vilken härlig färg! Jag blir alltid så sugen på att sticka ett par själv när jag ser ett färdigt par, men varje gång jag påbörjar ett par brukar alltid tappa tålamodet och dra upp det :/

Nyster sa...

Tack! Åh, haha, har förståelse för det; det är ju verkligen inte den mest inspirerande stickningen, och blir lätt trassligt och fult i början. Men när en väl hittat rätt stickstorlek och lagom antal maskor, tycker jag att det ändå har flutit på rätt smidigt. Du kanske ska välja ut en riktigt bra film och göra ett nytt försök? :)

Linnéa sa...

Det var en smart idé som jag skall ha i åtanke nästa gång jag får ett infall att sticka in mina hörlurar.

Nyster sa...

Haha låter bra :)