torsdag 24 oktober 2013

En liten nostalgitripp



De dagar då jag har föreläsningar och lektioner i alla fyra ämnen efter varandra, blir ryggsäcken och huvudet tunga att bära... Då längtar jag extra mycket tillbaka till livet på Knippboberget, och tiden på Sätergläntan, eller att få väva och brodera i hjärtat av Djurgården, på HV skola.

Nu står vävstolen i ett hörn här hemma och väntar på att jag ska hitta en lucka i schemat. När en sådan uppenbarar sig, ska jag också kasta mig iväg till Nordiska museet och se utställningen om Ränder, rytm och riktningar, som verkar fin. I jul, banne mig!
                                           

På tal om ränder: här är kuddar som vävklassen vävde på Sätergläntan, av ullgarn vi färgade själva. Kasta gärna ett getöga på blogginlägget som handlar om dem och lite annat. Du hittar det här

tisdag 22 oktober 2013

Pendelmorgon...

Så här kan det se ut om morgnarna, när jag installerar min ambulerande stickningsverkstad på pendeltåget vid halv sjusnåret.


Här är en ylletröja som jag råkade rädda från Myrorna och som behövde lite lagning vid halsringningen. Bra sätt att hålla sig vaken och att utnyttja pendlingstiden när jag inte orkar plugga!                                            

söndag 20 oktober 2013

Bloggrenässans!

Nu var det så länge sedan jag skrev senast, att jag i princip glömt bort hur man ens loggar in på sidan. Efter två år på Sätergläntan och ett år på HV i Stockholm, har jag lämnat den textila skolvärlden och gett mig in i den akademiska. Hantverket följer dock med mig vart jag än går, och min tanke är att få igång bloggen igen, fast i liten skala. Ett kortare inlägg då och då, bara för att det är kul!

Här kommer alltså några bilder på mitt senaste projekt, en "morfarkofta" till en nybliven 1-åring. Garnet är ull- och bomullsblandningen Geilsk, som var både mjukt och fint att sticka med. Mönstret kommer från den lilla boken Babystickning på stickor 3, men fickorna lade jag till själv. Tyckte att de nästan fattades på modellen i boken. Jag har haft koftan som pendeltågsstickning den senaste månaden, och den har hållit mig vaken många tidiga timmar... Saknar den lite nu när jag gett bort den :)