måndag 7 juli 2014

Nästan framme...

Nu är koftan snart färdig! Bara ärmarna kvar:


Så här i sommarvärmen är den skön som kortärmad, men i ull är det ju helt klart mer praktiskt med längre ärmar. Har tänkt mig trekvartslängd på denna. 


Den här vackra paletten av färger och mönster samlade jag ihop i dag. Jag är mästare i att sprida kläder omkring mig hemma, förr till min mammas stora förtret, och detta var dagens skörd. Alltihop är köpt second hand. Och jag får än en gång äta upp mitt numera bevingade uttalande "blommor är inte ett särskilt frekvent inslag i min garderob"...  You gotta love roses!


onsdag 2 juli 2014

På tal om nya projekt...

Jag har kommit över en ny bunt gamla mönstertidningar. Där fanns bland annat den här:

"Till omväxling virkar vi en förtjusande sommarjumper"

Nog blev jag sugen, alltid! 

Knappar och nya projekt

Stickar och stickar! Koftan uppifrån och ned har nu fått kropp och en resårkant. Ärmarna och knappslån med hål saknas fortfarande, men idag inhandlade jag i alla fall knappar. Velade runt i tre olika butiker, innan jag slutligen hittade rätt på Tygcentrum. Det kändes som om det var dessa knappar jag letat efter, utan att veta det själv. 


Har fått ändra lite i koftans mönster för att få den lagom stor, och nu är jag lite nojig att den blivit för trång, men det blir förhoppningsvis bra. Så spännande att snart vara klar!

Självklart är jag redan där i tanken, och långt in i nästa projekt. Köpte till och med garn till de två kommande stickningarna i dag. Så det kan gå! Det blir den korrekta och eleganta jumpern (för den ej helt purunga), samt en filt åt en liten septemberbebis.


Om jag kunde, skulle jag alltid jobba halvtid och ha massor av tid att sticka! Titta förresten vilken fin påse mina knappar lades i. Som barndomslördagarnas godispåsar.