måndag 29 augusti 2016

Den lilla svarta


Nu till hösten har jag känt ett stort behov av en svart kofta. En enkel, men fin och varm baskofta som passar till allt. Av min kära kollega Stina på YlloTyll fick jag tipset att sticka koftan Grace. Materialvalet föll på det härliga ullgarnet Gotlandsgarn 2.


Koftan stickas uppifrån och ned, med ett hålmönstrat parti upptill på fram- och bakstycke. Förra veckan plöjde jag hela Tudorsserien och stickade som en tok - och vips var överdelen klar!


Sedan fotona togs har jag kommit ner till delningen för ärmhålen och ytterligare en bit. Nu återstår bara slätstickning för hela slanten, vilket lätt hade kunnat kännas mer än lovligt enformigt. För mig passar det dock bra, eftersom jag i dag har återupptagit mina studier på läkarprogrammet efter ett års uppehåll, och därmed inte kommer ha så mycket tid för stickning framöver. Då blir det perfekt med några slätstickade varv att lugna hjärnan med framåt kvällskvisten.

1 kommentar:

aliciasivert sa...

Så ljuvliga bilder! Hoppas du får mycket slätstickningstid mellan plugg och under föreläsningarna. Blir helt harmonisk i själen av att se dina projekt, och de inspirerar mig alltid att lägga upp maskor. Måste hitta det perfekta koftmönstret bara! Jag vill också sticka en uppifrån-ner, så jag kan avsluta i midjan. Det får bli ett Ravelry-varv tror jag!