lördag 6 augusti 2016

Koftan Dagny och sjalen Ängsblomma


Vilken stiltje det har varit på bloggen den senaste månaden! Jag ser att tystnaden är parallell med de senaste veckornas heltidsjobb; har helt enkelt inte riktigt orkat och hunnit. En del har jag i alla fall stickat! Ni som följer mig på Instagram (nyster.blogspot heter jag där) känner kanske igen bilden ovan, och plaggen jag nyligen stickat till min mamma.När jag var på Gotland i juni började jag sticka på koftan Dagny, som mamma påbörjade för flera år sedan men inte har fått färdig. Det kändes kul att göra den klar till henne. Vi har ännu inte fotat henne i den, men jag kan intyga att den passar bra och att hon är jättefin i den! Alltid härligt med ett UFO mindre i världen, kan jag tycka (OBS, mamma, UFO betyder unfinished object, det är alltså inte dig jag syftar på!..)


Mönstret är från YlloTyll, liksom lingarnet jag stickade i. Även de snygga, glaserade kokosknapparna hittade jag där. Så perfekta i ton!


När koftan var klar hade jag garn över, vilket jag även fick efter min Hitofudekofta. Då passade det bra att haka på YlloTylls sommarknitalong och sticka sjalen Ängsblomma.Det är kul att se alla olika färg- och materialkombinationer som visas upp i knitalongens facebookgrupp. Det inspirerar!


Här förevigar jag slutresultatet på en berghäll jag hittade runt knuten. Längtar tillbaka till Gotland och alla vackra fotovyer, men det är ju fint att hitta nya sådana även på hemmaplan.

4 kommentarer:

mc-chick sa...

Så vackra saker! Alltihop! Och detta underbara lin! <3

Nyster sa...

Tack Linda! Ja, lin, alltså! <3

Linnéa sa...

Vilka fina alster!

Nyster sa...

Tack Linnéa! :)