torsdag 7 juli 2016

Hitofude och havet


Får jag lov att presentera min färdiga Hitofudekofta! Det tog några dagar för posten att leverera den linhärva som fattades för att jag skulle kunna sticka klart, men när den väl kommit, gick sluttampen på ett kick. Det behövdes ingen montering heller, eftersom koftan stickas i ett stycke, så det var bara att fästa några trådar och blocka.  


Jag är så himla nöjd med den här koftan! Även om jag var lite less på mönstret på slutet, var modellen rolig att sticka och jag gillar verkligen passformen och fallet på koftan. Jag är glad att jag valde att sticka den i lin - var rädd till en början att spetsmönstret inte skulle framträda så bra, men det tycker jag att det gör. Linets tyngd passar också så fint till koftans fall, tycker jag. 


Kan också tillägga att effekten av blockningen var fullständigt magisk; efter att ha låtit koftan ligga i blöt en stund och sedan plantorkat över natten, var linet mjukt och maskorna alldeles jämna och fina.   


Mönstret till koftan är designat av Hiroko Fukatsu och finns här på Ravelry. För att inte få ärmarna för snäva, stickade jag en mönsterrapport extra i överdelen. I koftans nederdel valde jag att följa diagrammet till varianten som kallas Hitofude for summer, där mönsterrapporterna ökas genom fler omslag i stället för fler maskor mellan rapporterna.  


Min mamma och min moster hjälpte mig att fota koftan när vi var på en utflykt, dagen innan jag åkte hem från Gotland. Här är vi vid Ljugarns strand. 


Denna bild är min favorit. Visst ser det ut som att jag strax ska lyfta och flyga iväg i min nya, fina kofta? 

2 kommentarer:

Linnéa sa...

Vilken vacker kofta! Vad heter garnet som du stickat den i?

Nyster sa...

Tack Linnéa! Jag har stickat med YlloTylls tunna lingarn, som du hittar här: http://www.yllotyll.com/product/49/yllotyll-lin