måndag 8 augusti 2016

Sjalen Ängsblomma


När jag lyssnade på podden Nördic knitting häromsistens, pratade Johanne Ländin och Heléne Wallin om ett fenomen som kallas Restefest 2016. Sammanhanget minns jag inte, men det hela går i alla fall ut på att sticka av sina restgarner, vilket är en perfekt utmaning för mig och mitt bågnande garnskåp. 


Efter att ha stickat sjalen Ängsblomma av resterna från Hitofude och koftan Dagny, fick det bli ytterligare en variant av lingarn som jag inte ens minns när jag köpte. Denna sjal gjorde jag lite större än den första, så det gick åt drygt ett hekto av bottenfärgen och precis ett hekto av randfärgen.


Denna sjal blev en födelsedagspresent åt min barndomsvän Tove, som fyllt 26. 


Min sambo Ludwig fotade mig runt nio på kvällen. Som jag älskar de ljusa sommarnätterna!

3 kommentarer:

aliciasivert sa...

Mennnn så fin! Och av restgarner! Tycker nyanserna och materialen harmoniserar så fint, och ruggigt inspirerad blev jag. Det finns ju en del garn i lådan att sticka upp, om en säger så... ;)

Linnéa sa...

Vad läcker! Hoppas att din vännina blev glad av presenten :)

Nyster sa...

Tack Alicia! Vad kul att du blev inspirerad! Haha, jo exakt, restgarnerna har ju en tendens att bara växa, förstår inte hur det kan komma sig!.. :D

Tack Linnéa! Ja, jag tror att hon blev glad! Ska avkräva en bild av henne iklädd sjalen, så att jag kan visa här på bloggen :)