fredag 12 augusti 2016

Restefesten fortsätter


Efter sjalen Ängsblomma har jag fortsatt på temat restgarnsstickning och tagit mig an en omfattande samling alpackanystan. När mina två första syskonbarn föddes, virkade jag varsin mormorsrutefilt i alpacka till dem, båda i turkosa toner, och jag minns att jag i samma veva köpte på mig ett gäng nystan i en röd färgskala för att någon gång virka en sådan filt till mig själv. 


 Inköpet och de båda filtarna gjordes alltså för sådär en fem, sex år sedan, men jag har inte blivit sugen på fler mormorsrutor sedan dess. Allt detta trådfästande!... I stället fick jag upp ögonen för den stickade filten Vivid på Ravelry.


Rutorna stickas från mitten och ut, och jag använder stickor nummer 3. En ruta går ganska snabbt att göra och det är roligt att se högen växa. Jag tror att jag behöver 40 rutor för en filt i spjälsängsstorlek. Nu har jag kommit halvvägs. 

4 kommentarer:

Linnéa sa...

Vilken fantastik färgskala! Det kommer nog bli en väldigt fin filt när den är klar :)
Förresten hur får du rutorna att bli kvadratiska?

Nyster sa...

Tack Linnéa, jag hoppas det! Rutorna blir kvadratiska alldeles av sig själva, enligt mönstret :)

Linnéa sa...

Vad häftigt :)

aliciasivert sa...

Hahahahaha känner så väl igen den där trådfästarbaksmällan... Efter min enda mormorsrutefilt lovade jag att aldrig ge mig på något liknande igen, och det har jag heller inte - i den skalan - men en del restgarnsrutor har jag nog också gjort mig skyldig till. Numera fäster jag dock trådarna efter hand rutorna blir klara, istället för att spara alltihop till monteringsfasen. Och att sticka istället för virka såg både härligt och vackert ut! Inspirerande till tusen alltså!