tisdag 14 juni 2016

Hitofude i det gröna


Det är sannerligen dags för en uppdatering av Hitofudekoftans stickläge! Så här ser den ut för närvarande. Den är himla speciell i sin utformning, eftersom den stickas i ett enda stycke utan sömmar, med uppläggningskanten längs ärmen. Det är svårt att förklara, men rätt kul att sticka. 


Jag var först lite tveksam till om linet skulle passa till den här koftan, och göra spetsmönstret rättvisa, men jag tror att det blir bra. Modellen har lite fall, vilket jag föreställer mig kommer bli fint i lin, som ju har lite tyngd. 


Nu på slutet av koftan, ska diagrammet varieras lite. För första gången har jag därför använt mig av så kallade livlinor i stickningen. Det innebär att en avvikande tråd får följa med genom varvet, på utvalda ställen, och om stickningen behöver repas upp, stoppas upprepandet av tråden. Dessutom ser jag enkelt hur många rapporter jag gjort. Eftersom jag stickar med KnitProstickor, kunde jag bara trä in den gröna bomullstråden i det lilla hål som finns på kabeln, vid stickan, och när jag stickade varvet, följde tråden med automatiskt. Så himla smidigt!


Det var inte helt lätt fota så det syns hur koftan ser ut, men min förhoppning är att den ska bli klar snart, och då kommer bättre bilder! I helgen åker jag till Gotland, så jag siktar på att kunna bjuda på lite fina foton därifrån. Visst skulle koftan göra sig bra mot en snygg rauk, till exempel? 

2 kommentarer:

Ruth | HungryHeart.se sa...

Din kofta ser fullkomligt fantastisk ut! Hoppas extragarnet kommer snart, så att du får semestersticka färdigt den! =)

Nyster sa...

Tack snälla! Ja, jag håller alla tummar för att det kommer imorgon. Vore så kul att hinna fota den medan jag är kvar på Gotland!