torsdag 9 juni 2016

Secrecy - en kofta


Min Secrecykofta (Ravelrylänk till mönstret) har varit färdig ett bra tag, men först häromdagen fick jag tillfälle att fota den. Jag och en kompis har länge haft som tradition att ha picknick i slottsbacken framåt försommaren och passa på att ta några bilder uppe vid slottet. Uppsalas tjusigaste utsikt!


Den här koftan har verkligen blivit en favorit. Modellen är så perfekt till klänningar och kjolar, som jag nästan uteslutande brukar ha på mig. Jag har stickat den med en tråd av ullgarnet Duo och en tråd Drops Lace, som är en blandning av alpacka och silke. Kombinationen ger koftan en lätt ullig, men blank, struktur som jag verkligen gillar. Dessutom värmer den bra, trots att den är tunn (lite för bra när vi skulle fota bilderna, kan säga att det var en aning svettigt med yllekofta i 25 graders värme...)


Jag gillar verkligen detaljerna på den här koftan. Den "hemliga" spetspanelen på ryggen är en av dem. Min systerdotter tyckte att den såg ut som en snöflinga, medan jag tänker lite på kyrkfönster. Extra passande med Domkyrkan i bakgrunden, alltså. 


Framkanterna och ärmmuddarna har fina hålmönstrade bårder som också sätter pricken över i. Dessutom gillar jag koftans smarta konstruktion; som jag skrivit tidigare, börjar den stickas från nacken och liksom framåt/nedåt, vilket ger en fin passform över axlarna. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att sticka den här koftan igen, i någon annan färg. Skulle till exempel behöva en svart kofta. Och en grön. Och en röd. Och kanske en blå?..

6 kommentarer:

Alicia sa...

Ååh men den är ju alldeles underbar! Så fin modell och ljuvliga detaljer (ärmarna <3). Jag har letat länge efter ett bra mönster på en kort kofta som stickas uppifrån axeln eftersom jag aldrig tycker midjan hamnar rätt annars! Vad himla yllekoftstickinspirerad jag blev mitt i junihettan :D

mc-chick sa...

Såå himla fin!
Jag måste nog också göra en sån.

Mentala restprodukter sa...

Jag har ju redan kommenterat din fullkomligt fantastiska kofta (*insert elvahundra hjärtögonemojis*), men jag måste bara säga att du är en garnmagiker. Japp, det får bli mitt smeknamn på dig! =)

Nyster sa...

Men åh, tack för era fina kommentarer!!! Vad glad jag blir! <3 Alicia och Mc-chick: Vad kul att ni blev inspirerade, ja detta är nog den perfekta kortkoftan faktiskt! Mentala restprodukter: Wow, garnmagiker! Det är den finaste komplimang jag nånsin fått! :D

Linnéa sa...

Så fin den blev! Det ser ut som den perfekta klännings koftan.
Kan tänka mig att det var svettigt att fota den nu, men bilderna blev väldigt bra med kyrkan i bakgrunden :)

Nyster sa...

Tack så mycket, Linnéa! Ja, modellen är verkligen exemplarisk att bära till klänningar! Och vad kul att du gillar bilderna! :D