söndag 11 december 2016

Koftan Grace


Det är ju för sorgligt hur still det har stått på bloggen i höst. Men stiltjen här är ganska talande för mängden sticktid jag haft. Nu är jag i alla fall glad att kunna visa upp koftan Grace, som äntligen är färdig!


Jag började sticka på koftan i slutet av augusti och blev färdig med den för några veckor sedan, men hade i min iver ignorerat det faktum att ärmarna blev alldeles för snäva, mer som ett lager yllehud, än något annat. Så när koftan väl var klar och jag ålat mig i den, blev jag tvungen att inse att det bara var att repa upp ärmarna igen.


När jag för andra gången kommit ner på resåren på första ärmen, blev den i stället för vid. Bara att repa upp igen... Då var jag inte så glad som på den här bilden... Till slut blev jag i alla fall nöjd och kunde sticka den andra ärmen i en hast. Nu blev de i stället lite för långa, men jag vägrar repa upp en gång till och tänker, hellre för långa än för korta. Det är ju lätt att vika upp resåren dessutom. Någon måtta får det vara.


 Koftan stickas uppifrån och ner och börjar med ett fint, genombrutet mönster i enkel spets. De fina knapparna hittade jag på Syfestivalen i Älvsjö. Här finns en bättre bild på dem.


Mönstret heter alltså Grace och finns här på Ravelry. Jag har stickat med Gotland 2, ett mysigt tvåtrådigt ullgarn. Koftan känns lite stickig just nu, men det tycker jag brukar bli bättre efter användning. Har förstås sköljt upp den och låtit den plantorka, vilket också hjälper lite. 


Det är så härligt fint med all snö som fallit i Uppsala i helgen! Håller tummarna för att den får ligga kvar över julen.


Nu äntligen har jag den svarta baskofta jag saknat i garderoben! Hurra för det - och för att jag bara har två veckor kvar av schemalagt plugg innan jul! Efter nyår väntar en stor tenta, så ledig kommer jag inte vara, men i veckan köpte jag i alla fall garn till nästa projekt, så att jag ska kunna varva pluggandet med mitt bästa mys. God jul till mig från mig! Hoppas att ni har en fin tredje advent! 

4 kommentarer:

Linnéa sa...

Gud vad fin den blev! Gillar även de mysiga bilderna :)

mc-chick sa...

Åh så fiiin den blev! :D
och jag är vansinnigt nyfiken på ditt nästa projekt! och avundsjuk på snön är jag också!! :D

Nyster sa...

Tack Linnéa!! Ja, så härligt med snö! I dag har det dock töat igen, så den lyckan blev kortvarig...

Nyster sa...

Tack Linda! <3 Du behöver inte vara avundsjuk - idag regnade det, så nu smälter snön bort igen :( Mitt nästa projekt är inte jättespännande, blir en babykofta till en kompis som snart ska få barn. Men ska blogga om den i alla fall, vad det lider :)