tisdag 22 september 2015

Kärlek till en kofta


Förra sommaren stickade jag den här koftan och det var förbanne mig det bästa jag gjort sen jag konfirmerade mig (vilket jag förvisso ej gjort). Mönstret hade min kompis Linda designat, och jag stickade koftan i finullgarn från Rauma. Sedan den blev klar har jag haft den på mig i princip varje dag. Jag skojar inte, den har passat till ALLT. Och nu måste jag sjunga finullgarnets lov, för det har inte noppat sig alls. SÅ fantastiskt garn och så fantastisk kofta! 


Min flitiga användning tog dock till slut ut sin rätt på mudden, vars kantmaskor nöttes sönder på ett ställe. Då satte jag maskorna på en säkerhetsnål och vek upp kanten, och hepp så var det fixat. Så har jag gått runt nu i några månader och väntat på att jag ska bli sugen på att laga den. Jag vet inte varför, men att laga kläder är bland det tråkigaste jag vet. Eller, egentligen är det inte så tråkigt, men jag skjuter ändå upp det i all evinnerlighet. Det är en alldeles särskild färdighet jag har. Ikväll kom jag så plötsligt till skott - fem minuter tog det så var det klart. Ja, fem minuter och några månader alltså. Välkommen höst - jag och koftan är redo!

5 kommentarer:

mc-chick sa...

Åh alltså när något är så använt att det måste lagas, då vet man att det är ett älskat plagg!

Térèse sa...

Ja, eller hur!! Och med tanke på att jag ändå bara haft den ett år, förstår du hur mycket jag slitit på den :) Kommer garanterat sticka fler i samma braiga modell; skulle till exempel behöva en svart! Men funderar på om det går att förstärka avmaskningarna vid ärmarna, eftersom jag verkar släpa armarna i marken när jag går :) Får klura på det!

mc-chick sa...

Mmm, jag skulle behöva en grå tror jag. :)
Kanske nån slags dubbelstickning vid ärmkanten? För att det ska hålla bättre. Elller oh oh oh sy på ett fancy band!

Térèse sa...

Oh oh oh ett fancy band! Bra idé! Jag ska klura på en smart lösning tills det blir aktuellt! Jag har börjat jobba lite på YlloTyll igen och fått många komplimanger för koftan förresten. Jag blir en som en vandrande reklampelare för din design :)

mc-chick sa...

Kul att du är tillbaka där o jobbar! Hihi perfekt reklam för koftan. :)